Meer nieuws

Funding Circle krijgt akkoord voor borgstellingskredieten

Funding Circle heeft akkoord gekregen van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat voor het het inzetten van borgstellingskredieten in haar bedrijfsvoering. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat schrijft Funding Circle in een persbericht. 

Dit betekent dat Funding Circle nog meer MKB’ers toegang kan bieden tot een passende financiering. Met het borgstellingskrediet staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten. Dit betreffen leningen waarbij de ondernemer niet genoeg zekerheden kan bieden ('onderpand', zoals gebouwen of machines).

Intensief traject

Het akkoord is tot stand gekomen na een intensief traject waarbij een adviescommisie nauwkeurig heeft gekeken naar de organisatie, het financieringsproces, de deskundigheid en de stabiliteit van Funding Circle’s online leenplatform.

Directeur van Funding Circle Nederland, Jeroen Broekema, over de goedkeuring: “De toelating tot de borgstellingsregeling biedt Funding Circle de mogelijkheid om het Nederlandse kleinbedrijf nog beter te voorzien van financiering. Ook voor investeerders betekent dit een interessante nieuwe propositie.”

Overigens wordt zo'n akkoord altijd onder voorwaarden verstrekt. Ook in dit geval stelt RVO een aantal voorwaarden waaraan dient te worden voldaan voor implementatie, maar welke voorwaarden dit precies zijn laat Funding Circle in het midden. 


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Overheid moet ingrijpen om business angels te helpen

04 dec - Justin Doornekamp

Het aantal investeringen van durfinvesteerders in Nederland neemt namelijk flink af.