Nieuws

Funding Circle krijgt akkoord voor borgstellingskredieten

Gebruik is goedgekeurd door de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Funding Circle heeft akkoord gekregen van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat voor het het inzetten van borgstellingskredieten in haar bedrijfsvoering. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat schrijft Funding Circle in een persbericht. 

Dit betekent dat Funding Circle nog meer MKB’ers toegang kan bieden tot een passende financiering. Met het borgstellingskrediet staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten. Dit betreffen leningen waarbij de ondernemer niet genoeg zekerheden kan bieden ('onderpand', zoals gebouwen of machines).

Intensief traject

Het akkoord is tot stand gekomen na een intensief traject waarbij een adviescommisie nauwkeurig heeft gekeken naar de organisatie, het financieringsproces, de deskundigheid en de stabiliteit van Funding Circle’s online leenplatform.

Directeur van Funding Circle Nederland, Jeroen Broekema, over de goedkeuring: “De toelating tot de borgstellingsregeling biedt Funding Circle de mogelijkheid om het Nederlandse kleinbedrijf nog beter te voorzien van financiering. Ook voor investeerders betekent dit een interessante nieuwe propositie.”

Overigens wordt zo'n akkoord altijd onder voorwaarden verstrekt. Ook in dit geval stelt RVO een aantal voorwaarden waaraan dient te worden voldaan voor implementatie, maar welke voorwaarden dit precies zijn laat Funding Circle in het midden. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’