Meer nieuws

Beter leren investeren met ING en Angel Academy

ING en Angel Academy gaan een samenwerking aan om de informatievoorziening te verbeteren voor particuliere investeerders, die met eigen vermogen willen investeren in start-ups. Dat schrijven zij gezamenlijk in een persbericht. 

Op deze manier willen de twee partners willen helpen om de risico’s voor deze investeerders te verkleinen bij het investeren. Doel daarbij is ook dat meer kennis zal leiden tot meer investeringen in start-ups.

Eerdere samenwerkingen

ING en de Angel Academy werkten al eerder samen. Ruim honderd bankiers en hun klanten kregen een training aan de academie. Uit deze sessies bleek dat er veel behoefte is in deze sector aan meer kennis.

Daarom is het opzetten van een netwerk waarin investeerders en jonge, snelgroeiende ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, erg belangrijk. Dus besloten ING en de Angel Academy een strategisch partnerschap aan te gaan.

Met deze nauwe samenwerking willen zij ook het Informal Investing netwerk in Nederland vergroten. Om dit te bereiken worden er dit jaar onder meer workshops georganiseerd waar investeerders en start-ups samen aan deelnemen.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...