Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Vrouwen zijn betere investeerders

Crowdfunding is echt geen mannenwereld meer.

Onalngs rapporteerde Crowdfundmarkt dat Crowdfunding een mannenwereld is, aangezien de meeste investeerders mannen tussen de 25 en 45 zijn. Maar ondernemer Simone Brummelhuis, CEO The Next Women, wil daar wat aan doen. Dat zegt ze in een  interview op Sprout.nl.

Daarom start haar The Next Women met een nieuw fonds: The Next Women Crowd Fund. Samen met OnePlanetCrowd wil het fonds vrouwelijk talent helpen investeringskapitaal aan te trekken. Bij geschiktheid van het project zal The Next Women 10% van het gevraagde bedrag inleggen.

The Next Women

Simone Brummelhuis is naast oprichter en CEO van The Next Women ook mede-eigenaar geweest van de bekende restaurantssite Iens. Haar The Next Women is een internationale club van vrouwelijke ondernemers, investeerders en experts. Het richt zich op vrouwelijk ondernemerschap, groei en kapitaal.

“Vrouwelijke ondernemers die meer kapitaal in hun bedrijf halen, behalen 12% meer rendement dan mannelijke ondernemers, met 33% minder kapitaal”, vertelt Brummelhuis. “Het aantal vrouwen met een vrij beschikbaar vermogen van meer dan 1 miljoen euro groeit.”

Lees ook: Vrouwen beter in besparen dan mannen

Nieuw fonds

Er is zoveel onbenut potentieel bij vrouwelijke investeerders volgens Brummelhuis, daarom heeft ze dit fonds opgericht. “Het is het eerste fonds dat de kracht van crowdfunding combineert met ondernemingen met groeipotentie, gerund door vrouwen. We willen een half miljoen euro ophalen, de minimale inleg is 10.000 euro.”

“Met het opgehaalde kapitaal verstrekken we leningen. Dat doen we aan bedrijven die via Oneplanetcrowd hun financieringsdoel hebben gehaald. Als een startup bijvoorbeeld 30.000 heeft opgehaald dan leggen we 3000 euro in. Ons doel is om een langdrempelig fonds te zijn waarbij we risico's voor de investeerder goed spreiden.”

Betere risico inschatting

Brummelhuis zegt dat vrouwen beter risico’s kunnen inschatten. Ook zijn ze minder impulsief bij hun investeringsbeslissingen en willen vaak langer blijven zitten. Dit zijn allemaal positieve eigenschappen bij het doen van investeringen.

Deel van het probleem is volgens Brummelhuis dat investeerders vooral kijken naar hun netwerk bij het doen van investeringen. “De meeste investeerders zijn mannen en de ondernemers in hun netwerk ook weer mannen dan is het dus niet zo verwonderlijk dat het investeringskapitaal vooral haar weg vindt naar mannen.”

Lees ook: Vrouwen beleggen beter

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’