Meer nieuws

Crowdfunding voor en door vrouwen

Onlangs schreven we nog Crowdfunding is een mannenwereld, maar daar komt rap verandering in. Zo wil ondernemer Simone Brummelhuis, CEO The Next Women, daar dat aan doen. Dat zegt ze in een  interview op Sprout.nl.

Daarom start haar The Next Women met een nieuw fonds: The Next Women Crowd Fund. Samen met OnePlanetCrowd wil het fonds vrouwelijk talent helpen investeringskapitaal aan te trekken. Bij geschiktheid van het project zal The Next Women 10% van het gevraagde bedrag inleggen.

The Next Women

Simone Brummelhuis is naast oprichter en CEO van The Next Women ook mede-eigenaar geweest van de bekende restaurantssite Iens. Haar The Next Women is een internationale club van vrouwelijke ondernemers, investeerders en experts. Het richt zich op vrouwelijk ondernemerschap, groei en kapitaal.

“Vrouwelijke ondernemers die meer kapitaal in hun bedrijf halen, behalen 12% meer rendement dan mannelijke ondernemers, met 33% minder kapitaal”, vertelt Brummelhuis. “Het aantal vrouwen met een vrij beschikbaar vermogen van meer dan 1 miljoen euro groeit.”

Nieuw fonds

Er is zoveel onbenut potentieel bij vrouwelijke investeerders volgens Brummelhuis, daarom heeft ze dit fonds opgericht. “Het is het eerste fonds dat de kracht van crowdfunding combineert met ondernemingen met groeipotentie, gerund door vrouwen. We willen een half miljoen euro ophalen, de minimale inleg is 10.000 euro.”

“Met het opgehaalde kapitaal verstrekken we leningen. Dat doen we aan bedrijven die via Oneplanetcrowd hun financieringsdoel hebben gehaald. Als een startup bijvoorbeeld 30.000 heeft opgehaald dan leggen we 3000 euro in. Ons doel is om een langdrempelig fonds te zijn waarbij we risico's voor de investeerder goed spreiden.”

Betere risico inschatting

Brummelhuis zegt dat vrouwen beter risico’s kunnen inschatten. Ook zijn ze minder impulsief bij hun investeringsbeslissingen en willen vaak langer blijven zitten. Dit zijn allemaal positieve eigenschappen bij het doen van investeringen.

Deel van het probleem is volgens Burmmelhuis dat investeerders vooral kijken naar hun netwerk bij het doen van investeringen. “De meeste investeerders zijn mannen en de ondernemers in hun netwerk ook weer mannen dan is het dus niet zo verwonderlijk dat het investeringskapitaal vooral haar weg vindt naar mannen.”


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Elektrische autorevolutie bereikt nu heel Europa

16 jan - Redactie IEXParticipaties

Het rijden van een elektrisch voertuig wordt niet alleen populairder, ook haalbaarder. Dat blijkt uit onderzoek van L...