Nieuws

Nerdalize grote winnaar Crowdfunding Awards

De start-up ontving de prijs voor de beste crowdfundingcampagne.

Vorige week werden voor de derde keer de Crowdfunding Awards gehouden, voor de meest toonaangevende campagnes van het afgelopen jaar. Organisatoren Branchevereniging Nederland Crowdfunding en Sprout, selecteerden 23 kanshebbers, maar Nerdalize  ging er met de grote prijs vandoor.

De start-up, die wordt omschreven als “disruptor van de cloud computing-industrie”, ontving de prijs voor de beste crowdfundingcampagne van Nederland. Nerdalize houdt zich bezig met het verniewen van cloud computing met een gedecentraliseerd netwerk van servers.

Die servers van het bedrijf uit Delft noemen ze een Cloudbox en deze worden ondergebracht bij particuliere woningen. Hierdoor werkt de Cloudbox niet alleen als server, maar wordt ook gebruikt om die huizen te verwarmen.

De campagne

Bij de selectie van de beste campagnes wordt gekeken naar hoeveel investeerders een campagne heeft overtuigd, marketing en het gebruik van stapelfinanciering telt mee. Op alle drie de punten scoorde Nerdalize goed.

Via Symbid werd er een bedrag van ruim 760.000 euro opgehaald, bij ruim 600 crowdfunders. Daarnaast kreeg de campagne veel media-aandacht in binnen- en buitenland. Niet alleen Nederlands nieuws, maar ook The Verge en Mashable. De campagne was zo populair dat zelfs buitenlandse celebrities als Ashton Kutcher en Eric Schmidt (CEO Google) schreven op hun social media over Nerdalize.

De concurrentie

Om te winnen moest Nerdalize 22 andere campagnes verslaan. Maar uiteindelijk koos de jury Simon Douw (Douw&Koren), Gianluca Valentini (Gringotts Ventures) en Philip Bueters (chef redactie Spout) toch voor Nerdalize. In eerdere jaren waren de winnaars onder andere WakaWaka, SnappCar en Donner.

Andere noemenswaardige projecten waren volgens Sprout Fish Tales en Moyee, die beiden ook een zeer succesvolle campagne hebben gehad in 2017. De 23 campagnes liepen sterk uiteen. Van duurzaam tot food, horecaprojecten, een yogastudio, twee campagnes voor zonnepanelen en zelfs een 5-sterren vakantiepark.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’