Meer nieuws

Drie tips voor equity-crowdfunding

De komst van equity-crowdfunding heeft de mogelijkheden voor investeerders flink uitgebreid. Er zijn drie aspecten die ervoor zorgen dat investeerders gemakkelijker en sneller een rendabel investeringsportfolio kunnen opbouwen, zegt Chris Thomas van Eureeca.

Deze vorm van financiering geeft investeerders een kans optimaal gebruik te maken van online-mogelijkheden, geeft hen toegang tot een breed aanbod van ondernemingen en heeft een sociaal karakter. De oprichter van het internationale equity-crowdfunding platform geeft hieronder tips om het beste uit crowdfunding te halen.

1. Wijs snelle winst af

Geïnteresseerden doen er goed aan om zich eerst te verdiepen in de crowdfundmarkt en diens verschillende investeringsmogelijkheden en projecten. “Als er snelle winst wordt beloofd, levert de deal vaak het tegenovergestelde op,” aldus Thomas. Investeerders moeten hun keuzes bewust maken: verdiep je in de documenten en de transparantie hiervan.

Let hierbij voornamelijk op de belangrijkste pijler binnen het investeren: toekomstige productiviteit, wat zorgt voor een beeld van de toekomstige winst. “Op het moment dat je dit niet goed kan inschatten, kun je beter kiezen voor een veilige optie. Better safe than sorry,” geeft Thomas aan.

Crowdfunding is een vorm van sociaal investeren en ondernemen. Dit sociale karakter levert ook voordelen op voor investeerders. In plaats van alleen financieel betrokken te zijn bij een project, kunnen zij in veel gevallen ook zelf bijdragen aan het succes van het project en daarmee hun toekomstige rendement.

2. Spreid je opties

Crowdfunding is een ideaal middel om een gediversifieerde portfolio op te bouwen. Door te investeren in bedrijven en producten afkomstig uit verschillende sectoren en verschillende landen, beschermen investeerders zichzelf tegen de risico’s die investeren met zich meebrengt en wordt de kans vergroot op een maximale Return On Investment (ROI).

Tegenovergestelde keuzes in investeringen hebben vaak ook een tegenovergestelde reactie op de markt in verschillende tijdsvakken. Een goed opgebouwd portfolio zorgt ervoor dat het ene deel van je investeringen verlies op andere gebieden compenseert.

3. Spot trends op de markt

Met crowdfunding kunnen investeerders optimaal en snel inspelen op de trends op de markt. Verschuift de focus naar duurzaam of verkassen steeds meer ondernemers naar een co-working space? Stap in.

Daarnaast geeft crowdfunding creatieve ondernemers een kans om hun product op de markt te brengen of het bedrijf te laten groeien, waar zij (nog) geen support krijgen in traditionele vormen van financiering. Ondernemers kunnen hierdoor vanaf het begin aanhaken bij de nieuwste innovaties.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Overheid moet ingrijpen om business angels te helpen

04 dec - Justin Doornekamp

Het aantal investeringen van durfinvesteerders in Nederland neemt namelijk flink af.