Meer columns

Voordelen van equity crowdfunding

Behalve risico’s en misverstanden  over equity crowdfunding zijn er ook nog enkele grote voordelen. Dat schrijft Chris Thomas, medeoprichter van internationaal equity crowdfunding platform Eureeca, in een persbericht.

Crowdfunding brengt voor ondernemers, afgezet tegen meer traditionele vormen van financiering, veel voordelen met zich mee. Voordelen die voornamelijk te maken hebben met de hoge toegankelijkheid en het gebruik van online platformen. Zeker internationale crowdfunding platformen verhogen de kans van slagen door de wereldwijde dekking. Hiernaast is de minimale inzet vaak laag, waardoor veel financiers de stap durven te maken.

Naast dat de bovengenoemde voordelen ook van toepassing zijn op equity crowdfunding, brengt het ruilen van financiering tegen aandelen twee grote voordelen met zich mee waarmee het zich onderscheidt van de andere drie vormen van crowdfunding.

Voordeel 1: De opgehaalde financiering blijft binnen het eigen bedrijf.

Eén van de grootste voordelen van equity crowdfunding is dat het ervoor zorgt dat de opgehaalde financiering binnen de onderneming blijft. Hetgeen wat bij andere vormen van crowdfunding, waarbij het draait op het uitgeven van een lening of gift, niet het geval is, schrijft Thomas.

Volgens hem is het resultaat hiervan een verhoogde cashflow en werkkapitaal op de balans. Mede om die reden is equity crowdfunding bij uitstek geschikt voor ondernemingen die zich in de groeifase bevinden. De gegenereerde inkomsten, kunnen direct weer in het bedrijf worden geïnvesteerd.

Voordeel 2: Het is een kans om samen te groeien.

Voor veel crowdfunders draait het om rendement. Dit ‘what’s in it for me’ principe komt bij uitstek naar voren bij equity crowdfunding. Aandelen geven investeerders namelijk de kans om mee te groeien met hun investering en bij succes een hogere Return On Investment (ROI) binnen te halen, een groot voordeel voor zowel ondernemer als investeerder.

Investeerders worden onderdeel van de onderneming en zijn hierdoor afhankelijk van de prestaties en succes. In veel gevallen zullen zij dan ook hun steentje bijdragen om de kans op succes te vergroten. Zo kunnen zij vaak deuren openen voor de ondernemers die normaal gesproken gesloten zouden blijven.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Nieuws

Fastned boekt belangrijke overwinning bij Raad van State

08:00 - Redactie IEXParticipaties

Fastned is weer een stapje verder in het bezwaar dat ze had aangetekend tegen een vergunning voor laadpalen van Shell.

Actuele participaties

  Startdatum
NVI Breda I CV 1-11-2015
Zonne-energieproject Borgloon 1-2-2015
Bali Investments obligatie 1-1-2015
Landal Beach Resort Ooghduyne 1-12-2014
Super Store Retail Bonds 1-10-2014