Meer nieuws

Hanzevast verkoopt vijf kantoorgebouwen

Het desinvesteringsplan van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V., waarbij de portefeuille in een periode van drie jaar wordt geoptimaliseerd en verkocht, loopt gestaag door. Hanzevast heeft in de afgelopen periode vijf gebouwen uit de portefeuille verkocht. Dat schrijft de beleggingsaanbieder in een nieuwsbericht

Individueel verkocht

De kantoorgebouwen die zijn verkoopt liggen in verschillende grote steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Arnhem, maar ook twee in Maarssen. Alle gebouwen zijn verkocht via individuele biedingsprocedures. Cushman & Wakefield heeft de verkoop van het gebouw in Amsterdam-Duivendrecht begeleid. Hanzevast heeft de overige procedures georganiseerd en begeleid.

Alle gebouwen zijn verkocht aan projectontwikkelaars die de kantoren (op termijn) willen herontwikkelen naar een woonbestemming. Kopers zijn o.a. projectontwikkelaar Wonam, De Bouwhuis Groep en Major Property uit Amsterdam. Hanzevast is tevreden met het resultaat van de transacties.

Verkopen en investeren

De komende zes maanden worden er nog ongeveer tien gebouwen uit de portefeuille verkocht. Naast deze verkopen wordt er geïnvesteerd in de kantoorgebouwen uit het Fusiefonds waar Hanzevast de verhuurinkomsten wil verbeteren. Zo krijgt het gebouw Pas de Deux  in Zwolle, waar recentelijk Unamic/HCN een huurcontract tekende, een nieuwe entree en verbeterde openbare ruimtes.

Ook de gebouwen Kranenburg in Groningen en Waalstaete in Rotterdam worden onder handen genomen. Er wordt voornamelijk geïnvesteerd in het verder verduurzamen en moderniseren van de gebouwen. Onlangs bleek dat verduurzaming van gebouwen een wezenlijk effect heeft op de prijs. 


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

MKB verliest vertrouwen kabinetsbeleid

21 sep - Redactie IEXParticipaties

Meer dan 80% denkt dat regeringsbeleid geen positief effect op het eigen bedrijf zal hebben.