Column

CombiCoin: Niet veiliger, wel praktisch

Beleggen in 30 cryptomunten tegelijk beschermt niet per se tegen koersdalingen.

In augustus werd CombiCoin gelanceerd, een cryptomunt die gebaseerd is op de waarde van de dertig grootste digitale valuta. Het idee was om zo de risico’s te spreiden en beleggen in crypto’s veliger maken. Maar dat doet de CombiCoin niet.

De reden die zij daarvoor geven is omdat er niet genoeg spreiding en diversiteit in de dertig cryptomunten zit. Ze hebben gekeken naar de correlatie tussen de verschillende digitale valuta en daaruit bleek dat deze zeer sterk samenhangen met elkaar. Oftewel: Als de een daalt, dan daalt de rest ook.

En aangezien de koersen van cryptomunten enorm op en neer gaan, zal de CombiCoin dit ook doen. Het feit dat ze de munten bij elkaar hebben gestopt in één mandje zal daarbij niet veel uitmaken. Alleen in theorie is de CombiCoin stabieler dan individuele crypto’s.

ICO haalt 2,2 miljoen dollar op

Triaconta, het bedrijf achter de CombiCoin, haalde de afgelopen maand bijna 2,2 miljoen dollar op via hun initial coin offering. Dit is, zoals businessinsider het mooi omschrijft, de cryptovariant van een crowdfundingcampagne.

Dat is voldoende om de CombiCoin op de markt te brengen, want Triaconta had een doelbedrag van 2 miljoen dollar. Het laat ook zien dat veel mensen toch in de digitale verzamelmunt geloven. 

De CombiCoin heeft wel een voordeel: wie breed wil investeren in de markt, hoeft niet meer dertig verschillende munten te kopen. Daarmee is de CombiCoin vooral een praktische cryptomunt, maar niet per se veiliger.

Lees het hele onderzoek op businessInsider.nl.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.