Meer nieuws

Europees vastgoed in de lift

Dat blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur JLL. Samen met een sterk eerste kwartaal ligt het Europese beleggingsvolume in de eerste helft van 2017 nu 7% boven het volume van de eerste helft van 2016.

Sterke stijgers in Europa waren Duitsland en Nederland. In Duitsland is het beleggingsvolume in de eerste helft van 2017 gestegen met 25% en maakt de eerste helft van 2017 het tweede sterkste eerste halfjaar in de Duitse geschiedenis.

In Nederland, met name door een zeer sterk tweede kwartaal, is het beleggingsvolume met 73% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Ook dalingen

Landen waar het beleggingsvolume eveneens sterk toenam zijn Spanje, Frankrijk en Rusland. Hier steeg het beleggingsvolume in de eerste helft van 2017 met respectievelijk 51%, 31% en 20%.

Deze stijgingen werden gebalanceerd door dalingen in zowel Frankrijk als Zweden van respectievelijk 16% en 7%. Groot-Brittannië lijkt de politieke onzekerheid achter zich te laten. In de eerste helft van 2017 steeg hier het beleggingsvolume met 18%.

Nederland

Dré van Leeuwen, head of Capital Markets: "Nederland staat bij veel (inter)nationale beleggers nog altijd hoog op het verlanglijstje. Dit blijkt ook uit de cijfers. In de eerste helft van 2017 werd voor bijna 8,5 miljard euro belegd in Nederlands vastgoed en zet daarmee een nieuw record neer."

Door de aanhoudend lage rente en de sterke verbeteringen op de diverse gebruikersmarkten, lijkt de raag naar Nederlands vastgoed groot te blijven. Het kapitaal wat nog altijd op zoek is naar geschikt beleggingsproduct blijft onverminderd groot.

Dit kapitaal verspreidt zich steeds verder over Nederland vanwege beperkt beschikbaar aanbod in Amsterdam waar aanvangsrendementen verder zijn aangescherpt naar historisch lage niveaus. Toch blijft de locatie erg belangrijk. 


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

MKB verliest vertrouwen kabinetsbeleid

21 sep - Redactie IEXParticipaties

Meer dan 80% denkt dat regeringsbeleid geen positief effect op het eigen bedrijf zal hebben.