Nieuws

ABN Amro investeert in Cloud Lending

De investering doet de bank vanuit zijn Digital Impact Fund (DIF), dat eind 2015 is opgericht.

ABN Amro investeert een niet nader gespecificeerd bedrag in het Amerikaanse fintechbedrijf Cloud Lending Solutions (CLS). Hiermee wil het kredietoplossingen naar de markt brengen. De investering doet de bank vanuit zijn Digital Impact Fund (DIF), dat eind 2015 is opgericht. Dat schrijft Computable.nl.

Digitale transformatie

In oktober 2015 riep ABN Amro het Digital Impact Fund (DIF) in het leven. Via dat fonds, met een pot van tien miljoen euro, steekt de bank geld in bedrijven die de digitale transformatie van de bank en zijn klanten versnellen.

Vorig jaar deed de bank zijn eerste investering. Het ging om 1,5 miljoen euro voor het Zweedse FinTech Tink. De bank werkte al met dat bedrijf samen voor de ontwikkeling van de zogeheten Gripp-app; een applicatie die klanten inzicht geeft in hun financiële situatie.

Tweede investering

Nu doet de bank zijn tweede investering. Ditmaal in de Amerikaanse Cloud Lending Solutions. Dat bedrijf levert een cloudgebaseerd kredietlening-platform. Via de investering kan ABN Amro voor zowel particuliere als corporate klanten sneller (digitale) kredietoplossingen op de markt te brengen.

Het exacte investeringsbedrag maakt ABN Amro niet bekend. Wel zegt het dat het bedrag in lijn is met de investering die het vorig jaar in FinTech Tink deed.

Cloud Lending Solutions

Cloud Lending Solutions biedt een oplossing om het kredietproces te vereenvoudigen en te digitaliseren. Van afsluiting, acceptatie en servicing tot en met betaling. De cloudoplossing gebaseerd op Salesforce.

Het bedrijf heeft kantoren in San Mateo, Londen, Sydney en Bangalore. Het rekent banken, kredietunies, traditionele financieringsbedrijven, online kredietverstrekkers en marktplatforms tot zijn klantenbestand.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’