Nieuws

Aegon en Funding circle gaan samenwerken

Aegon helpt 2600 kleine bedrijven aan financiering door investeringen in het online platform Funding Circle.

Aegon en Funding Circle kondigen een strategische samenwerking aan voor de financiering van kleine bedrijven en zzp’ers in het Verenigd Koninkrijk. In de eerste twaalf maanden zullen hiermee naar schatting 2.600 bedrijven aan financiering worden geholpen. Dat schrijven beide bedrijven in een persbericht. 

Beide partijen hopen hiermee tot 6.400 nieuwe banen te creëren. Het is de eerste keer dat een Nederlandse financiële dienstverlener op deze schaal direct leningen verschaft aan kleine ondernemingen via een online platform.

Investeren in kleine bedrijven

De investering via Funding Circle is de zesde investering van Aegon via een leenplatform. In het eerste jaar zal Aegon naar verwachting 175 miljoen euro (160 miljoen pond) miljoen beschikbaar stellen voor leningen in 2.600 Britse bedrijven.

Mike de Boer, CFO van Aegon Bank: "De samenwerking met Funding Circle onderstreept voor ons het belang om in succesvolle ondernemingen te investeren. Enerzijds omdat dit voor goede rendementen zorgt, maar ook omdat we met deze investeringen kleine bedrijven, die doorgaans moeilijk aan financiering komen, een kans geven om succesvol te worden."

Over de keuze voor Funding Circle zegt hij: "Funding Circle maakt slim gebruik van data waardoor zij snel kunnen beoordelen of een bedrijf potentieel heeft én direct duidelijkheid kunnen bieden aan ondernemers over een eventuele lening. Daarnaast is Funding Circle volledig transparant over de kosten, waardoor zowel ondernemers als investeerders precies weten waarvoor zij betalen."

65.000 actieve investeerders

Funding Circle is opgericht in 2010 en actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Sinds de oprichting heeft het wereldwijd meer dan 34.000 bedrijven voorzien van financiering (via leningen).

Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 65.000 investeerders actief op het online platform, waaronder particuliere investeerders, lokale overheden, de British Business Bank, de Europese Investerings Bank en andere financiële instellingen.

Samir Desai, CEO en medeoprichter van Funding Circle: "Deze samenwerking laat zien dat er steeds meer mogelijkheden zijn naast de traditionele bank, voor zowel investeerders als ondernemers die financiering zoeken voor hun bedrijf. Het is mooi dat we de komende jaren samen een positieve impact kunnen maken op de economie door bedrijvigheid te stimuleren en nieuwe banen te creëren."

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’