Nieuws

Sociaal én financieel crowdfunding rendement

Lendahand mag zich een van de snelst groeiende crowdfundingplatformen van Nederland noemen.

Lendahand mag zich een van de snelst groeiende crowdfundingplatformen van Nederland noemen. Via de website hebben zo’n 2.500 investeerders inmiddels 17,5 miljoen euro aan leningen verstrekt.

Dat deden zij aan ondernemingen in o.a. Kenia, Oeganda, Colombia en Cambodja. Hier staat een rente tegenover van 3 tot 6% op jaarbasis, afhankelijk van het risicoprofiel van de lokale financiële instellingen waarmee wordt samengewerkt.

Sociaal rendement en impact 

Een dergelijke unieke vorm van crowdfunding is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2016 heeft Lendahand een AFM-vergunning verkregen als beleggingsonderneming. Deze vergunning stelt Lendahand in staat de website internationaal te lanceren. Inmiddels is de website dan ook live gegaan in België en Finland en wordt binnenkort gestart in het Verenigd Koninkrijk, de grootste crowdfundingmarkt van Europa.

Lendahand wil de wereld wat rechtvaardiger maken als het gaat om toegang tot betaalbare financiering en gelooft dat duurzame verandering kan worden gerealiseerd door sociale impact en financieel rendement te combineren. Door het financieren van ondernemers in opkomende landen, kunnen bedrijven daar groeien en wordt werkgelegenheid gecreëerd.

Investeren via Lendahand is kosteloos: voor het aanmaken van een account, het verstrekken van leningen via iDeal en het ontvangen van de halfjaarlijkse terugbetalingen (incl rente), worden geen kosten in rekening gebracht.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’