Meer nieuws

Beleggen in distributiecentra steeds speculatiever

Beleggingen in distributiecentra dreigen speculatiever te worden, waarschuwt het Finanancieele Dagblad, op basis van cijfers van vastgoedadviseur JLL.

Voor één op de drie geplande distributiecentra is nog geen huurder gevonden. Dat kan leiden tot oplopende leegstand en dalende huren.

Weinig leegstand...

Nu is er nog geen vuiltje aan de lucht. De leegstand in de logistieke markt is erg laag: slechts 4,4%. Vooral aan moderne distributiecentra is veel behoefte, dankzij de aantrekkende economie, de opmars van online shoppen en de ambitie van grote retailers om hun distributieprocessen efficiënter in te richten.

De schaarste aan moderne distributiecentra drijft de prijzen van logistiek vastgoed naar recordniveaus. Dat trekt uiteraard beleggers aan. In hun honger naar rendement zijn zij bereid om steeds meer risico's te nemen.

De bouw van een distributiecentrum kost ontwikkelaars tussen 500 en 600 euro per vierkante meter. Maar beleggers tellen al snel 1.000 tot 1.500 euro per vierkante meter neer: ruim het dubbele dus.

... maar hoe lang nog?

De vraag is hoe lang het nog zo crescendo blijft gaan. Om aan de vraag van beleggers tegemoet te komen, wijken projectontwikkelaars vaker uit naar minder gunstig gelegen locaties. Dat leidt nu al tot druk op de prijzen. U bent dus gewaarschuwd.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...