Column

5 tips om de investeerder te overtuigen

Een van de moeilijkste dingen van crowdfunding is het bereiken van de crowd.

Een van de moeilijkste dingen van crowdfunding is het bereiken van de crowd. Hoe overtuig je mensen om in jouw idee, bedrijf of dienst te investeren? Duco Sickinghe zette vijf tips op een rij op Baaz.nl

Geld om te investeren is essentieel. Hoe kun je geld aantrekken én een meerwaarde krijgen uit je investeerder(s)? Dit zijn vijf tips die kunnen helpen de investeerder te overtuigen.

1. Een investering in de onderneming, is een investering in de ondernemer

Niks is belangrijker dan honderd procent vertrouwen te hebben in jouw eigen bedrijf. Een investeerder zal op zoek zijn naar jouw passie en overtuiging.

2. Maak een gedegen plan

Wees volledig voorbereid. Degene met een goed plan krijgt namelijk van de investeerder veel meer aandacht en quality time. Daarnaast kan een vendor due dilligence rapport, waarin je strategische en financiële informatie van je bedrijf vermeldt, je funding doorlooptijd aanzienlijk verkorten.

3. Verzamel een goed team

Een goed team om je heen verzamelen is belangrijk als je wil groeien en dus een investering nodig hebt. Zorg voor een team met verschillende kwaliteiten. Dit zorgt voor diversiteit in het team.

4. Ken de markt

Kennis van de markt is een must als je wil groeien. Je kunt nog zo’n mooi product of geweldige dienst hebben, als je niet weet wat er in de markt speelt, is het lastig om het daadwerkelijk te verkopen. Verdieping in de trends en ontwikkelingen binnen de markt is essentieel.

5. Groei

Last, but not least: zorg voor sterke groei. Vaak betekent stagnatie dat het product niet goed gepositioneerd is of verkeerd verkocht wordt. Blijf niet zitten wachten totdat de markt verandert en bij jou aan komt kloppen, maar blijf testen totdat het echt ‘pakt’.

Lees de volledige tips op Baaz.nl.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’