Meer nieuws

Symbid crowd en Eneco investeren samen in Nerdalize

Het Delftse Nerdalize, dat huizen verwarmt met server warmte, heeft ruim 750.000 euro opgehaald via een crowdfunding campagne bij Symbid. Crowdfunders kregen de kans mee te investeren met Eneco dat als strategisch partner ook investeerde in Nerdalize. Met de investering kunnen nu vijftig huizen worden voorzien van gratis warmte, schrijft Symbid in een persbericht. 

Huizen verwarmen met cloud servers

Nerdalize plaatst server verwarmingen in huizen. Bedrijven en onderzoekers gebruiken de servers via de cloud om op te rekenen. De warmte die zo ontstaat wordt omgezet in warm water.

Huiseigenaren besparen zo op hun gasrekening, en Nerdalize is in staat cloud rekenkracht aan te bieden aan bedrijven en onderzoekers tegen een lagere prijs dan concurrenten zoals Google, Microsoft en Amazon. Het product is getest en klaar voor de markt. 

Mee investeren met Eneco

Energiebedrijf Eneco is strategisch partner van Nerdalize en heeft geholpen bij de productontwikkeling en de testfase. Nu gaan Nerdalize en Eneco samen uitrollen in Nederland. Als onderdeel van een grote investeringsronde investeerde Eneco ook in Nerdalize.

De Symbid crowdfunding campagne was onderdeel van dezelfde financieringsronde om crowdfunders de kans te geven om mee te investeren tegen vergelijkbare voorwaarden als Eneco en andere investeerders. 

Nerdalize haalde eerder al met succes financiering op via twee kleinere crowdfunding campagnes bij Symbid. Boaz Leupe, oprichter en CEO van Nerdalize, koos heel bewust voor crowdfunding: “We merken dat er veel interesse is om onderdeel te worden van onze missie en via de crowdfunding campagne hebben we private investeerders de kans gegeven mee te doen. Ze konden zo mee investeren met professionele investeerders”

Robin Slakhorst van Symbid is trots op het succes van Nerdalize: “In 2013 hielpen we Nerdalize via een crowdfunding campagne aan het benodigde kapitaal om te starten. Het is prachtig om te zien dat Nerdalize, nadat ze grote stappen hebben gezet, bij Symbid terugkomt om onze investeerders de kans te geven mee te investeren met grote investeerders, een mooie win-win voor alle betrokkenen”.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Dit zijn de bekendste crowdfundingplatformen ter wereld

25 apr - Justin Doornekamp

In het buitenland kunt u mogelijk nog meer buitenkansjes vinden dan in Nederland.