Meer nieuws

Derde fonds bij Duitse High-Tech Gründerfonds

Het High-Tech Gründerfonds, Duitslands grootste tech start-up investeringsfirma, heeft zijn derde fonds gelanceerd. Hiermee gaat het de komende jaren 245 miljoen euro investeren in kleine, startende bedrijven, schrijft Emerce.

Waar de andere twee fondsen alleen in echte start-ups investeren, gaat het High-Tech Gründerfonds zich met het nieuwe fonds richten op bedrijven die maximaal drie jaar oud zijn. Dit criterium lag in de twee eerdere fondsen op twee jaar.

Start-up specialist

HTG is een publiek-private investeringsfirma die momenteel 876 miljoen euro in beheer heeft. Dit is geïnvesteerd in start-ups uit de robotica, energie, medtech, biotech, chemie en software.

Er investeren zowel particulieren als bedrijven in het fonds. Bekende partijen zijn bijvoorbeeld Bayer, Daimler en Deutsche Post DHL Ook deden meer dan vijfhonderd participaties mee.

Het management hoopt in de komende maanden nog 55 miljoen euro extra op te halen voor het derde fonds. Maar het fonds gaat sowieso van start.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Nederlands vastgoed populair bij buitenlandse investeerder

15 feb - Redactie Participaties.nl

De afgelopen vijf jaar hebben buitenlandse investeerders voor meer dan vijf miljard euro Nederlandse huurwoningen aan...