Meer nieuws

Fastned haalt 7,7 miljoen euro op voor Europees netwerk

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in twee weken tijd 7,7 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Eind mei was gestart met de uitgifte van 3,3 miljoen euro aan obligaties, maar door de vele belangstelling werd dit uitgebreid. 

De opbrengsten zullen gebruikt worden voor verdere uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland en de rest van Europa. In totaal werd voor 7,7 miljoen euro aan obligaties uitgegeven aan ruim 600 investeerders. Met de obligaties van Fastned beleggen zij in duurzame infrastructuur in de snelgroeiende markt van elektrisch rijden.

"Tankstations van de toekomst"

Mede-oprichter van Fastned, Bart Lubbers, noemt hun snellaadstations ook wel de "tankstations van de toekomst". Het is natuurlijk een positief teken dat in een tijd dat Trump zich terugtrekt uit het klimaatakkoord, er vanuit particuliere investeerders zoveel interesse is voor groene investeringen. 

Inmiddels zijn er 63 stations operationeel, binnen en buiten Nederland. Maar Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations. Eerder dit jaar maakte Fastned bekend dat ze de eerste locaties in Duitsland en België heeft verworven. Daarnaast tekende Fastned een overeenkomst met Transport for Londen (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in en rondom Londen.

In maart zag het laadbedrijf de eerste stations het (operationeel) break-even punt passeren. De afzet en omzet van het laadbedrijf groeien al twee jaar met ongeveer 10% maand-op-maand.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pim f
0
Wat is de bedoeling van dit berichtje? Geen enkele duiding over de zeer ernstige risico's van deze flut-obligaties. Lees liever het FD of beleggersbelangen; voor dit soort advertorials kom ik niet bij IEX, dat juist met Inberg etc een kwaliteitsslag aan het maken is. De afdeling participaties van uw bedrijf mag best een beetje meer zijn best doen, hoor.
pim f
0
"de nieuwe obligatielening is net als de eerdere voorzien van een couponrente van 6%. Dat is riant voor de investeerders, maar ook een flinke last voor Fastned. Want de leningen van 2,5 en 7,7 miljoen euro samen veroorzaken een rentelast van €612.000 per jaar voor het jonge bedrijf. Dat terwijl de omzet afgelopen jaar € 227.613 was (!)"


www.quotenet.nl/Nieuws/Fastned-duwt-h...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Elektrische autorevolutie bereikt nu heel Europa

16 jan - Redactie IEXParticipaties

Het rijden van een elektrisch voertuig wordt niet alleen populairder, ook haalbaarder. Dat blijkt uit onderzoek van L...