Nieuws

Oneplanetcrowd lanceert crowdfunding van duurzaam vastgoed

Het duurzame crowdfundingplatform heeft op 31 mei het eerste vastgoedproject gelanceerd.

Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland, heeft op 31 mei het eerste vastgoedproject op het crowdfundingplatform gelanceerd. De maatschappelijke onderneming Rendiz biedt met C3 Living duurzame en zelfvoorzienende woningen aan. Het project biedt 5% rente en heeft een looptijd van negen jaar. 

Het gaat om 120 betaalbare eenpersoons-woningen, die worden gebouwd in Almere en Emmen. De woningen worden volledig duurzaam en demontabel geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, schrijft Oneplanetcrowd in hun persbericht.

Het project is een samenwerking van Oneplanetcrowd en DGI Europe. Oneplanetcrowd bestaat sinds 2012 en richt zich uitsluitend op duurzame crowdfunding. Het heeft tot nu met ruim 24.000 investeerders al 18 miljoen euro financiering opgehaald.

Spreiding

Spreiding is altijd belangrijk in een portefeuille, ook bij investeringen in crowdfunding. Daarom biedt OneplanetCrowd nu ook vastgoed aan. Vastgoed heeft als bijkomend voordeel voor investeerders dat toekomstige geldstromen, zoals bijvoorbeeld de huurinkomsten, relatief goed te voorspellen zijn.

Het financieel risico is daardoor veelal lager dan crowdfunding van MKB-bedrijven. Door het bundelen van kennis met DGI Europe wordt de vastgoedmarkt bereikbaar voor particuliere investeerders en krijgen vastgoedontwikkelaars toegang tot de benodigde financiering.

Zo bereiken investeerders zowel financieel als maatschappelijk rendement. Er moet nog wel flink wat financiering worden opgehaald: met 636.000 euro kunnen 24 volwaardige éénpersoonswoningen geplaatst. Deze zijn dan geheel geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk het project hier. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren