Nieuws

Britse Crowcube komt naar Nederland

Het Britse Equity crowdfunding platform Crowdcube opent een nieuw kantoor in Amsterdam.

Het Britse Equity crowdfunding platform Crowdcube opent een nieuw kantoor in Amsterdam, in samenwerking met flexplekkenverhuurder WeWork. Crowdcube heeft meer 525 projecten gefinancierd en 400.000 leden. Daarmee is het al een grote speler op het gebied van Equity Crowdfunding in Engeland.

Deze grote speler heeft nu dus zijn blik gericht op Nederland. Crowdcube’s uiteindelijke doel is om kantoren overal in Europa te openen. Naast Engeland zijn ze ook al actief in Spanje en gaan nu verder het vasteland op met Nederland en Frankrijk. De partnership met WeWork moet de uitbreiding vergemakkelijken.

Drie factoren zorgen voor de interesse in expansie, schrijft Crowdcube zelf. “Een stijgende vraag van Europese start-ups die investeringen uit het VK zoeken, meer en meer Europese investeerders die actief zijn op het platform en investeerders uit het VK die hun portfolio verder willen diversifiëren.”

Investeren via Crowdcube

In Engeland en Spanje haalde Crowdcube in Q1 2017 al 23 miljoen pond op aan investeringen. Het platform maakt het makkelijk voor particuliere investeerders om te investeren in start-ups naast professionals en investeringsfondsen.

Crowdcube werkt met twee manieren van investeren. De grootste is equity crowdfunding, waar crowdfunders een percentage of aandeel van een bedrijf kopen. Daarnaast werkt Crowdcube ook met leningen met een vast rentepercentage. In ieder project staan de voorwaarden duidelijk aangegeven.

Kijk voor meer informatie op Crowdcube.com.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’