Meer nieuws

Populairste crowdfunding platformen in Q1

Eerder rapporteerden we al over een groei van 22% van de Nederlandse crowdfundingmarkt in het eerste kwartaal. Er werd een bedrag van ruim 37,5 miljoen euro opgehaald. Maar wat zijn de grote platformen in de markt?

Het hoogste bedrag werd opgehaald door Collin Crowdfund, schrijft Baaz.nl, namelijk tien miljoen euro in het eerste kwartaal. Ter vergelijking: in 2016 haalden ze slechts 7,7 miljoen euro op in het eerste kwartaal. Een sterke groei dus, maar ze hebben ook flinke plannen. In 2017 willen ze zestig miljoen euro gefinancierd vermogen bij elkaar krijgen.

De tweede plek werd behaald door Geldvoorelkaar.nl met 4,4 miljoen euro. Toch behaalde het platform in het eerste kwartaal als eerste in Nederland de mijlpaal van honderd miljoen euro gefinancierd vermogen. Daarmee is het nog steeds het grootste platform van Nederland.

Stijgers

Het eerste kwartaal van 2017 zag ook een aantal opvallende groeiers in crowdfundingland. Lendahand is een relatief nieuw platform dat de derde plek wist te behalen, met 2,8 miljoen euro opgehaalde financiering. Dit lijkt de danken te zijn aan de continue innovatie van Lendahand.

Zo introduceerden ze onlangs de mogelijkheid tot het investeren in dollars. Op deze manier willen ze het mogelijk maken meer ondernemingen te bereiken en meer impact te realiseren.

Een andere opvallende groeier is Knab Crowdfunding. Sinds mei vorig jaar is Knab bank ook actief als crowdfundingplatform als Knab Crowdfunding. In het eerste kwartaal van 2017 heeft de bank meer dan anderhalf miljoen euro aan financiering verstrekt op hun nieuwe platform.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Elektrische autorevolutie bereikt nu heel Europa

16 jan - Redactie IEXParticipaties

Het rijden van een elektrisch voertuig wordt niet alleen populairder, ook haalbaarder. Dat blijkt uit onderzoek van L...