Meer nieuws

ParkFlyRent start crowdfunding voor Europese uitbreiding

ParkFlyRent start een crowdfunding campagne via het Symbid platform om verdere expansie te financieren. Binnen 1 week is reeds meer dan 80.000 euro geïnvesteerd, maar het duurzame deelautoplatform is op zoek naar minimaal 150.000 euro. Het wordt ook wel de AirBnB van parkeren genoemd, omdat het bedrijf ook gebruik maakt van de deeleconomie. Het heeft geen eigen huurauto’s, maar verhuurt auto’s van mensen die op vakantie zijn.

In samenwerking met reizigers wil ParkFlyRent mobiliteit socialer, duurzamer en betaalbaarder maken door stilstaande auto's beter te benutten. Waarbij ParkFlyRent alles regelt: verzekering, schoonmaken van de auto, kilometer administratie, schade registratie en afhandelen van verkeersboetes.

Van Schiphol en Eindhoven naar de rest van Europa

Het bedrijf biedt hun diensten momenteel aan op Schiphol en Eindhoven Airport maar wil hun horizon verbreden. In hun crowdfunding oproep geeft ParkFlyRent aan dat ze steeds sneller groeien. Hun gebruikersaantallen zijn in 2017 verdubbeld ten opzichte van 2016, daarom denken ze klaar te zijn voor de stap naar het buitenland.

Oprichter & CEO Niels de Greef. “Wij zijn nu klaar om deze markten, die miljarden euro's waard zijn, flink op zijn kop te zetten met de deelauto: eerst in Nederland, daarna in Denemarken en vervolgens in 2022 bij alle grote vliegvelden in Europa”.

Converteerbare leningen

Om deze expansie te financieren werkt ParkFlyRent met converteerbare leningen. Ook kunnen financiers aandeelhouder worden van het bedrijf en zo meeprofiteren van de groei. Al is het bedrijf momenteel nog niet winstgevend, de verwachting is dat dit in 2019 wel zo zal zijn. De converteerbare lening werkt zo:

  • U leent geld aan ParkFlyRent B.V. gedurende vijf jaar. Hoeveel u wilt uitlenen bepaalt u zelf;
  • U verstrekt een lening aan een startup die nog geen winst maakt en loopt dus meer risico dan bij een conventionele lening;
  • In ruil daarvoor krijg u 7% rente per jaar, en is de lening converteerbaar: als er een andere investeerder instapt voor minimaal € 100.000 in de jaren na de crowdfunding, heeft u het recht uw leningbedrag plus rente om te zetten in aandelen, tegen een vastgestelde conversiekorting.

Meer informatie hier. 


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Dit zijn de bekendste crowdfundingplatformen ter wereld

25 apr - Justin Doornekamp

In het buitenland kunt u mogelijk nog meer buitenkansjes vinden dan in Nederland.