Meer nieuws

Beleggen in vastgoed met IMMO Huurwoningfonds

De Holland Immo Group, een bekend aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen, heeft woensdag 17 mei de inschrijving geopend van het IMMO Huurwoningfonds. IMMO Huurwoningfonds Nederland belegt in een vijftal appartementencomplexen in de steden Dordrecht, Rotterdam, Zoetermeer en Arnhem.

Met de positieve vooruitzichten van de Nederlandse economie groeit het vertrouwen in vastgoed ook weer. De vraag naar huurwoningen blijft toenemen, met name in stedelijke gebieden is de behoefte groot, schreven we al eerder. Beleggers springen hier op in en investeerden in 2016 een recordbedrag in huurwoningen. Transformatie en nieuwbouw moeten het gat tussen vraag en aanbod gaan dichten en daar speelt deze belegging op in.

Kenmerken van de belegging

De vijf complexen zijn namelijk ieder voormalige kantoorgebouwen die in 2016 zijn getransformeerd tot appartementencomplexen. Er zijn in totaal 375 appartementen, 403 parkeerplaatsen en 2 commerciële ruimtes. Deze zijn allemaal al verhuurd. De woningen zijn voor starters, een segment waar momenteel veel vraag in is.

De verwachte looptijd van het fonds is zeven tot tien jaar en deelname is mogelijk vanaf 10.000 euro. De Holland Immo Group verwacht een totaalrendement van 8,5% per jaar en een direct rendement 5,5% per jaar met uitkering per kwartaal.

Meer informatie en een prospectus vindt u op de website van IMMO huurwoningfonds. De Holland IMMO Group is geregistreerd en het prospectus is goedgekeurd bij de AFM.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...