Nieuws

Nederlandse vastgoedmarkt zet positieve trend door

Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt: Eerste kwartaal van 2017 zet positieve trend van 2016 door.

Beleggingsvolume in Nederlands vastgoed is, ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016, met circa 40% gestegen naar 2,7 miljard euro. Het beleggingsvolume 2017 zal vergelijkbaar zijn met 2016, gedreven door enkele grootschalige transacties, dat schrijft JJL, een financiële en professionele dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed, in een persbericht

Resultaten eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2017 is al 2,7 miljard euro belegd in Nederlands vastgoed. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2016 is dit een stijging van circa 40%.

  • De bedrijfsruimtemarkt toonde de sterkste stijging. Het beleggingsvolume binnen deze sector verviervoudigde ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016 waardoor het volume uitkwam op 635 miljoen euro.
  • In het eerste kwartaal werd 820 miljoen euro belegd in kantoren. De sector had hiermee het grootste aandeel in het kwartaalvolume (30%).
  • Het beleggingsvolume binnen de winkelmarkt nam met bijna 70% toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Het totale beleggingsvolume komt uit op 687 miljoen euro.
  • Met circa 530 miljoen euro bleef het beleggingsvolume binnen de woningmarkt nagenoeg stabiel.

De groei van de Nederlandse vastgoedmarkt is deels te danken aan de toegenomen allocatie voor vastgoed als beleggingscategorie. Hierdoor verwachten experts bij JLL dat ook in het beleggingsvolume boven de 10 miljard euro gaat uitkomen.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.