Meer nieuws

Oneplanetcrowd werkt samen met Lumo voor aanleg zonnepark

Crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is een samenwerking aangegaan met het Franse Lumo om een zonnepark in het zuidwesten van Frankrijk te financieren. 

Beide partijen willen met het project een eerste stap zetten in grensoverschrijdende crowdfunding. Door de samenwerking tussen Oneplanetcrowd en Lumo kunnen zowel Franse als Nederlandse beleggers investeren in een Europese project dat bijdraagt aan de energietransitie. 

“Voor een [crowdfunding]platform is het lastig om projecten in andere EU-landen te promoten, omdat er een aparte vergunning van de financiële autoriteit in elk land nodig is”, zo stellen beide partijen. “Het harmoniseren van de regulering binnen de EU zou het gemakkelijker maken voor burgers om over de grens te investeren [maar] dot proces kost echter veel tijd.”

Oneplanetcrowd en Lumo ontwikkelde gezamenlijk een oplossing die het wel mogelijk maakt om een crowdfundingcampagne te starten op een platform in een ander EU- land. Het project dat geselecteerd is voor het experiment is zonnepark Torreilles, in de buurt van Perpignan en dichtbij de Route du Soleil. Dit project wordt ook gefinancierd door investeerders van crowdfundingplatform Lumo. De projectontwikkelaar, Amarenco, heeft een speciale entiteit opgezet die crowdfunding vanuit Nederland mogelijk maakt. 

Zodra de financiering succesvol is opgehaald, zal de entiteit obligaties kopen van het Torreilles zonnepark, onder dezelfde financiële voorwaarden als de Franse investeerders van Lumo.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...