Nieuws

Nederlandse crowdfundingmarkt groeit verder

De Nederlandse crowdfundingmarkt is in het eerste kwartaal van 2017 op jaarbasis met 22% gegroeid.

De markt van crowdfunding in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 22% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt.

In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en – aandelen uitgekomen op 36,5 miljoen euro verdeeld over 233 projecten. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 is dit een stijging van 22%.

De kwartaalomvang van de crowdfundmarkt is met 6,5 miljoen euro gestegen, aldus Crowdfundmarkt. Het aantal projecten is nagenoeg gelijk gebleven waardoor de gemiddelde projectomvang sterk toenam. 

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de gemiddelde projectomvang uit op 157.000 euro, een stijging van 24% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. In een jaar tijd zijn er in Nederland per saldo 10 AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen bijgekomen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’