Meer nieuws

Hanzevast keert opnieuw niet uit

Hanzevast heeft besloten om de rente voor het eerste en tweede kwartaal van 2017 niet uit te keren aan beleggers in de Junior Secured Bond Hanze Goteborg. Dit maakte de fondsaanbieder uit Groningen bekend. 

Het scheepvaartfonds gaat al lange tijd gebukt onder de uitdagende omstandigheden op de scheepvaartmarkt. Als gevolg liet het huidige inkomen, net als in voorgaande kwartalen, geen ruimte over voor betalingen op de mezzaninefinanciering, waarop Hanzevast besloot de kwartaalrente niet uit te betalen, maar bij te schrijven op de hoofdsom.

Per bond van 1.000 euro zal 28,01 euro rente worden bijgeschreven voor het vierde eerste kwartaal. De obligatie inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt dan een bedrag van 1.428,25 euro. De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf het vierde kwartaal van 2012.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
h980577.
0
Je kunt beter nu nog prefs kopen van shippers a la Diana Shipping. Denk dat de markt ervan meer liquide is en heeft nog geen coupon overgeslagen. Met enorme stijging BDI verwacht ik dat voor nu ook het ergste voorbij is.
Ps zelf long en afgelopen week wel flinke stijgingen al geweest.
sepp weber
0
rente bijschrijven is mooi maar onwaardig.
Ik denk eerder fors afschrijven
de belegger is zijn inleg kwijt simpel as that
Harry L
0
Rente bijschrijven is eigenlijk het verhullen van een probleem idd.. Soms is het beter om (een gedeelte) af te schrijven, verlies te pakken en van daaruit weer op te bouwen..
and H
0
Is er ergens een overzicht van al die scheepvaart leningen ?
NBZ loopt slecht
AS Capital ging destjds failliet
Hoe doet Hanzevest het ?
EN die anderen ?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...