Meer columns

Onzekerheid op vastgoedmarkt verdwenen

Nu de stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezing zijn geteld, is de onzekerheid op de Nederlandse vastgoedmarkt weg. De toekomst ziet er goed uit. Dat stelt de Britse vermogensbeheerder M&G in reactie op de Nederlandse verkiezingsuitslag.

Vastgoedmarkt schrijft erover en citeert Tony Brown, chief investment officier van M&G's vastgoedtak: "De aantrekkingskracht wordt versterkt door de robuuste economische vooruitzichten. Beleggers hoeven zich nu niet meer te laten tegenhouden door politieke onzekerheid."

M&G Real Estate stelt vast dat er op toplocaties in Amsterdam een aanzienlijke premie van 360 basispunten ten opzichte van 10-jaars staatsobligaties rust. "Dat moet genoeg zijn om eventueel wijder wordende spreads op te vangen. Het soepele beleid van de ECB blijft het rendement op obligaties op korte termijn drukken," stelt Brown.

Amsterdam een van meest liquide markten

De CIO is van mening, zo schrijft Vastgoedmarkt, dat herwaarderingen in de markt nu niet spelen en dat beleggers met een gerust hart kapitaal kunnen steken in Nederlands vastgoed.

"Wij zijn als vastgoedbeleggers positief over de Nederlandse markt en de uitslag van de verkiezingen heeft deze mening alleen maar versterkt. Amsterdam geldt als een van de meest liquide markten van Europa en profiteert naast de schaarste op toplocaties van een groeiende vraag naar werkplekken."

Ook in de volwassen logistieke vastgoedmarkt ziet Brown kansen. "Door de goede infrastructuur en gunstige geografische ligging is Nederland bij uitstek geschikt om de belangrijkste Europese consumentenmarkten te bedienen."


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Actuele participaties

  Startdatum
NVI Breda I CV 1-11-2015
Zonne-energieproject Borgloon 1-2-2015
Bali Investments obligatie 1-1-2015
Landal Beach Resort Ooghduyne 1-12-2014
Super Store Retail Bonds 1-10-2014