Meer nieuws

EIB en NIBC lenen aan innovatief MKB

De Europese Investeringsbank en NIBC hebben een garantieovereenkomst getekend ter ondersteuning van tot 500 miljoen euro aan leningen voor innovatieve middelgrote bedrijven.

De operatie wordt ondersteund door de InnovFin - EU-financiering voor innovatieve ondernemingen, garantiefaciliteit voor midkapbedrijven, met financiële ondersteuning van de Europese Unie uit Horizon 2020.

Dankzij een EIB-garantie van tot 250 miljoen euro zal NIBC op zijn beurt tot 500 miljoen euro aan financiering beschikbaar kunnen maken aan innovatieve midkapbedrijven.

De operatie is specifiek volgens EIB en NIBC bedoeld voor een portfolio aan innovatieve en snel groeiende midkaps in verschillende sectoren, waaronder telecom, media, technologie & diensten, industrie & productie, food, landbouw, retail & gezondheid en infrastructuur en hernieuwbare energie.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Dit zijn de bekendste crowdfundingplatformen ter wereld

25 apr - Justin Doornekamp

In het buitenland kunt u mogelijk nog meer buitenkansjes vinden dan in Nederland.