Meer nieuws

Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. gaat vastgoed verkopen

De beleggers van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. hebben vandaag ingestemd met een voorstel om het vastgoed van het fonds de komende jaren te verkopen. Hanzevast zal het verkoopproces zelf gaan leiden. Het grootste vastgoedfonds van Hanzevast bestaat uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland met een totale oppervlakte 133.000 m2.

De huidige financier wil meewerken aan een verkoopplan waarbij er de komende drie jaar aanzienlijk wordt geïnvesteerd in de vastgoedportefeuille. De vraag naar kantoorruimte in Nederland neemt de afgelopen periode toe, vooral als gevolg van de aantrekkende economie.

Daarnaast is het aanbod de afgelopen jaren flink afgenomen doordat duizenden meters kantoorvloer zijn getransformeerd in onder meer hotels, woningen en creatieve centra. Door deze combinatie van factoren staat de kantorenmarkt er een stuk beter voor dan een aantal jaar geleden en is het weer mogelijk om gebouwen tegen redelijke prijzen te verkopen.

Vergoeding verkoop

Door de geplande investeringen zal de aantrekkingskracht van kantoorpanden in het fonds verbeteren. Dat stelt Hanzevast in staat om nieuwe huurders aan te trekken. Een deel van de vastgoedportefeuille wordt gehouden voor een middellange termijn een ander deel zal op de kortere termijn worden verkocht.

De beleggers van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. ontvangen als vergoeding een percentage van de gerealiseerde verkoopopbrengsten. Voor de huurders van de kantoren verandert er niets.

Hanzevast blijft gewoon beheerder van het fonds en behoudt haar rol als property en asset manager van de gebouwen. Het vastgoedbedrijf zal daarnaast ook de regie blijven voeren in het verkoopproces.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...