Meer nieuws

Mezzaninefonds Delta Lloyd verzelfstandigd

De mezzanine-activiteiten van vermogensbeheerder Delta Lloyd Asset Management gaan voortaan verder onder een nieuwe naam. Het fonds heeft zich verzelfstandigd en heet nu Dutch Mezzanine Fund (DMF), aldus M&A.

Het voormalige Delta Lloyd Mezzanine Fund verstrekt kapitaal aan middelgrote bedrijven in onder meer de bouw- en transportsector. Het geld uit de eerste pot is inmiddels beland bij negen portefeuillebedrijven, waaronder maatpakkenverkoper SuitSupply en aannemersbedrijf Verwater.

Deze 60 miljoen euro was voor de helft afkomstig van Delta Lloyd, terwijl de overige vijftig procent werd ingelegd door vermogende families.

Nieuw fonds

Het ivesteringsfonds zal zijn strategie continueren, waarbij DMF achtergesteld kapitaal verstrekt aan middelgrote bedrijven in Nederland om te groeien. Familiebedrijven maken kans op deze achtergestelde financiering (tussen de vijf en 25 miljoen euro), maar ook bedrijven met financiële investeerders en aandeelhouders mogen op een kapitaalinjectie rekenen.

Als aanvulling op de financiering door banken en als uitbreiding van het risicodragend vermogen van het bedrijf. Bestuurder-investeerders de Kool en Erwin de Jong behouden de verantwoordelijkheid over het portefeuillemanagement en de (aanstaande) fondsen.

Het volgende fonds is inmiddels in zicht. Daarbij zal de focus liggen op Nederland, maar ook bedrijven in België en Duitsland maken kans op financiële steun. De fundraising is intussen nog in volle gang.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Dit zijn de bekendste crowdfundingplatformen ter wereld

25 apr - Justin Doornekamp

In het buitenland kunt u mogelijk nog meer buitenkansjes vinden dan in Nederland.