Meer columns

Drie trends in logistiek vastgoed

Volgens investeerder Patrizia Logistics zijn er drie trends zichtbaar op logistieke vastgoedmarkt. Zo verandert het consumentengedrag, komen er in stedelijke gebieden meer (kleine) distributiecentra en is duurzaamheid belangrijk geworden. 

Op LogistiekProfs licht managing director Roger Peters van Patrizia de trends toe.  Zo zegt Peters onder meer dat een veranderd consumentengedrag zijn weerslag heeft gehad op logistiek vastgoed.

Consumenten vinden gemak, prijs en snelheid steeds belangrijker, waardoor een retailer van zijn logistieke dienstverlener verwacht dat hij ook snel kan leveren.

Daar speelt het vastgoed een rol in: het vastgoed moet er zo op ingericht zijn dat het aan de wensen van de consument kan voldoen. 

Urbanisatie 

Door de noodzaak om dicht bij de consumenten te zitten, is er volgens Peters een groeiende behoefte aan kleinere distributiecentra in de buurt van stedelijke gebieden. Volgens Peters zal de vraag naar stedelijke en relatief kleinere distributiecentra wel tot intensiever grondgebruik gaan leiden.

Tot slot ziet Peters het belang van duurzaamheid van het logistieke vastgoed. “Wat je eerst in de kantoorsector zag, zie je nu ook in de logistiek gebeuren. Steeds vaker worden distributiecentra voorzien van zonnepanelen, LED-lighting, recycling van warmte, water, afval.” Ook robotisering leidt volgens Peters tot meer duurzaamheid.

 


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Actuele participaties

  Startdatum
NVI Breda I CV 1-11-2015
Zonne-energieproject Borgloon 1-2-2015
Bali Investments obligatie 1-1-2015
Landal Beach Resort Ooghduyne 1-12-2014
Super Store Retail Bonds 1-10-2014