Nieuws

Crowdfunding piekt in november

De markt van crowdfunding in Nederland was nog nooit zo groot als in november 2016.

Afgelopen maand is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen in Nederland uitgekomen op een aantal van 117 projecten, samen goed voor 17,8 miljoen euro. Daarmee was de markt van crowdfunding in Nederland nog nooit zo groot als in november 2016. Dit bleek uit cijfers van Crowdfundmarkt. 

In dezelfde periode vorig jaar werden slechts 58 projecten gepubliceerd. Gemiddeld werden er dit jaar 70 projecten per maand gepubliceerd. 

Het aantal crowdfundingprojecten in 2016 is inmiddels het eindtotaal van 2015 ruim gepasseerd, aldus Crowdfundmarkt. In het volledige vorige jaar kwam de marktomvang uit op 730 projecten. Inclusief recordmaand november staat de teller in 2016 op 810 projecten.

In januari 2017 verschijnt het volledige jaarrapport van Crowdfundmarkt.nl met gedetailleerde informatie over de markt van crowdfinance in Nederland over geheel 2016.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’