Nieuws

Rabobank wijst op crowdfunding

Kapitaal op Maat en Rabobank werken samen om ondernemers met een financieringsbehoefte beter te kunnen bedienen.

Voor ondernemers die voor de financiering van hun ondernemingsplan geen of slechts een beperkte bancaire lening kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn op dit gebied, zijn Rabobank en crowdfundingplatform Kapitaal op Maat een samenwerking aangegaan.

Het is de bedoeling dat de bank ondernemers, die behoefte aan financiering hebben, beter kan wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. En zich dus niet alleen richt op het al dan niet verstrekken van bancair krediet. Concreet betekent de samenwerking:

  • dat Rabobank klanten kan doorverwijzen naar Kapitaal op Maat
  • dat Rabobank en Kapitaal op Maat kunnen co-financieren, ofwel gestapeld financieren. Dan gaat bijvoorbeeld 70% van de financiering via de bank en 30% via crowdfunding.

De samenwerking tussen Rabobank en Kapitaal op Maat gaat alleen over leningen en heeft enkel betrekking op mogelijkheden tot doorverwijzing. De beheertaken van de bank en het crowdfundingplatform blijven volledig van elkaar gescheiden.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’