Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Column

Bouwfonds IM koopt drie parkeergarages

Bouwfonds IM heeft drie parkeergarages in Ierland en Noord-Ierland gekocht voor het European Real Estate Parking Fund III

Bouwfonds Investment Management heeft in Ierland één en in Noord-Ierland twee parkeergarages gekocht voor een totaalbedrag van 25,5 miljoen euro. De investeringen zijn gedaan ten behoeve van het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III.

Parnell Street

De parkeergarage Parnell Street in Dublin (Ierland) is gekocht van de Ierse vastgoedbeleggingstrust Green REIT. De garage heeft 503 parkeerplaatsen en wordt gehuurd door Park Rite, de grootste parkeerexploitant van Ierland.

De parkeergarage staat in het centrum van Dublin, in de wijk rond O’Connell Street, en is verbonden met het populaire bioscoopcomplex Cineworld Dublin. Andere belangrijke trekpleisters zijn het Dublin Institute of Technology en het Rotunda Hospital.

Drie van de topwinkellocaties van Ierland, Mary Street, O’Connell Street en Henry Street,liggen binnen een straal van vijfhonderd meter. Bij de overname In Dublin werkte Bouwfonds IM samen met de Ierse agent HWBC.

Hilton en Lanyon van Brunswick

In Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland (Verenigd Koninkrijk), kocht Bouwfonds IM de parkeergarages Hilton en Lanyon van Brunswick, een onderdeel van vastgoedonderneming William Ewart Properties. Deze garages hebben bij elkaar 777 parkeerplaatsen. Ze worden gehuurd door Apcoa, een van de grootste uitbaters van parkeervoorzieningen in Europa.

Beide parkeergarages staan in de wijk Waterfront. Ze zijn goed bereikbaar en bevinden zich dicht bij het Central Railway Station en het stadshart van Belfast. De belangrijkste trekpleisters zijn:

  • de Waterfront Hall (7000 vierkante meter multifunctionele ruimte voor evenementen, 270.000 bezoekers per jaar)
  • het Hilton Hotel (negen vergaderzalen en 198 hotelkamers)
  • meerdere kantoorgebouwen
  • het paleis van justitie van Belfast

Bij de overname In Belfast werkte Bouwfonds IM samen met de agent in het Verenigd Koninkrijk Parking Matters.

De parkeerportefeuille van Bouwfonds IM vertegenwoordigt een waarde van 800 miljoen euro. De totale portefeuille van Bouwfonds IM heeft een waarde van 6,2 miljard euro en is verdeeld over de sectoren commercieel vastgoed en woningen, parkeergarages, communicatie-infrastructuur en landbouw & boerderijen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.