Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Column

Hoger kwartaalrendement indirect vastgoed

Niet-genoteerde vastgoedfondsen zoals gerepresenteerd in de Inrev Quarterly Index gaven in het tweede kwartaal 2,55% rendement

Niet-genoteerde vastgoedfondsen zoals gerepresenteerd in de Inrev Quarterly Index gaven in het tweede kwartaal een rendement van 2,55%, tegen 2,45% in het eerste kwartaal. Bedrijfsruimten/logistiek leverden het meeste op, woningen genereerden het minste rendement. 

Dat meldt Inrev, de Europese organisatie voor niet-genoteerd vastgoed. Het rendement op jaarbasis bereikte met 9,85% het hoogste niveau sinds de lancering van de index in 2010. Het afgelopen kwartaal kwam de winst voort uit 1,65% aan positieve herwaarderingen. In het eerste kwartaal ging het nog om 0,90%.

Het gemiddelde rendement steeg in het tweede kwartaal het hardst bij core-fondsen, van 2,21% naar 2,36%. Bij value-add-fondsen was de stijging marginaal: van 4% procent in het eerste kwartaal naar 4,02% in het tweede kwartaal. De best presterende sector was bedrijfsruimte/logistiek met 4,95%, gevolgd door kantoren met 3,97%, winkels met 2,33% en woningen met 1,41%.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus