Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Column

Hotelbeleggingen naar recordhoogte

In de eerste jaarhelft is het wereldwijde investeringsvolume in de hotelmarkt gegroeid met 55% naar een record van 42 miljard dollar.

In de eerste jaarhelft is het wereldwijde investeringsvolume in de hotelmarkt gegroeid met maar liefst 55%  naar een nieuw record van 42 miljard dollar. Alleen Azië deelde niet in de jubelstemming.

Volgens internationaal vastgoedadviseur JLL is 2015 aardig op weg om een recordjaar te worden.

Grootste volumegroei voltrok zich in Noord-en Zuid-Amerika met een stijging van 73% in vergelijking tot de overeenkomstige periode vorig jaar. Het investeringsvolume kwam in deze wereldregio uit op 24 miljard dollar.

In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) spoten de beleggingen met 55% omhoog naar 15 miljard dollar. Van dat bedrag kwam 9 miljard voor rekening van internationale beleggers

Alleen Azië rapporteerde krimp. De investeringen daalden met 6% naar 4 miljard dollar, zo blijkt uit het JLL-rapport..

Amerikaanse niet-genoteerde vastgoedfondsen blijven de grootste investeerders in de mondiale hotelmarkt. Maar Chinese en beleggers uit het Midden-Oosten blazen tegenwoordig een serieuze  partij mee. Zij waren goed voor een totaal investeringsvolume in de mondiale hotelmarkt van 9,8 miljard dollar. Een jaar geleden was dat slechts 2,3 miljard dollar.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober