Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds IM koopt woningen voor 52 miljoen euro

Bouwfonds IM heeft drie woongebouwen gekocht in Duitsland en Denemarken voor 52 miljoen euro.

Bouwfonds IM heeft drie woongebouwen gekocht in Duitsland en Denemarken voor 52 miljoen euro. De acquisities zijn voor het Bouwfonds European Residential Fund.

In de Duitse stad Münster legde Bouwfonds IM voor 22 miljoen euro de hand op een complex van 19.000 m2 met 239 appartementen en 93 parkeerplaatsen. De verkoper is TMW Pramerica Property Investment. Het gebouw staat in de wijk Coerde, op een kwartier fietsen van het stadscentrum.

In Göttingen, ook in Duitsland, kocht Bouwfonds IM een complex van 5.100 m2 met 146 appartementen en dertig parkeerplaatsen. Het gebouw werd in 2012 en 2013 gerenoveerd. De verkoper is Projektgesellschaft Goßlerstr. 77 mbH & Co. De prijs bedraagt 10 miljoen euro.

De Deense aankoop is een gebouw van 5.000 m2 in de Kopenhaagse wijk Ørestad aan Edvard Thomsens Vej 7A-C. Het pand ligt tien minuten van het centrum en dicht bij vliegveld Kastrup. De investering bedraagt 20 miljoen euro.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.