Nieuws

CVC koopt musicalbedrijf Joop van den Ende

Het Britse private-equityhuis CVC neemt een belangrijk deel over van het internationale musicalbedrijf Stage Entertainment.

Het Britse private-equityhuis CVC neemt een belangrijk deel over van het internationale musicalbedrijf Stage Entertainment. Dat zeggen ingewijden tegen Het Financieele Dagblad.

De overnameprijs is niet bekend en hangt ook af van de winst in het lopende boekjaar, dat eind juli wordt afgesloten. Stage Entertainment meldde eerder dat het in 2013-2014 een omzet had van 515 miljoen. Daarop werd een bedrijfsresultaat geboekt van 'bijna 50 miljoen euro', aldus het FD.

Een half jaar geleden waren bankiers al op zoek naar gegadigden voor het musicalbedrijf. Toen meldden zich negen geïnteresseerde partijen, waaronder strategische en financiële investeerders. Uiteindelijk onderhandelde Van den Ende in de afgelopen vijf weken enkel met CVC.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen