Nieuws

3i koopt verpakkingsbedrijf Weener

Private equity-partij 3i gaat 250 miljoen euro investeren in het Duits-Nederlandse verpakkingsbedrijf Weener.

De internationale private equity-partij 3i gaat ongeveer 250 miljoen euro investeren in het Duits-Nederlandse verpakkingsbedrijf Weener Plastic Packaging Group. De koper van het meerderheidsbelang neemt het aandelenpakket over van de vorige financier Lindsay Goldberg.

Eind vorig jaar werd het hele bedrijf op een waarde geschat van 400 miljoen euro. De huidige prijs die 3i betaalt, wijst ook in die richting. De overige aandelen zijn in handen van het management van Weener.

3i wil het management actief gaan ondersteunen bij het realiseren van een duurzame groei door investeringen in internationale expansiestrategie en voorzetting van haar operationele verbeterprogramma’s. Verder zal 3i haar internationale netwerkervaring en kapitaal aanwenden voor een versnelde groei van WPPG via een buy-and-build strategie naar aanpalende marktcategorieën en nieuwe geografische gebieden zoals de opkomende markten.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen