Nieuws

'Private equity moet af van slecht imago'

Er zijn veel misverstanden over de werkwijze van private equity-partijen. Hierdoor kampen zij met een slecht imago.

Volgens Philip Houben, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen, zijn er veel misverstanden over de werkwijze van private equity-partijen. Hierdoor kampen zij met een slecht imago. Hierover schrijft het FD.

Volgende week vindt op initiatief van Henk Nijboer een hoorzitting plaats in de Tweede Kamer over de rol van private equity in de Nederlandse economie. Dit gesprek is volgens het PvdA-kamerlid nodig om “de excessen van private equity uit te bannen”.

Bedrijven die eigendom zijn van durfinvesteerders worden volgens critici kaalgevreten, voordat ze weer van hand worden gedaan. Bedrijven zouden door hoge rentelasten sneller in de problemen komen als de markt tegenzit. Hiervan is echter geen sprake, aldus Houben. Hij zal zich in de hoorzitting inzetten voor een beter imago van private equity. “De term participatiemaatschappij dekt de lading veel beter,” zegt hij in het FD.

Durfinvesteerders investeerden vorig jaar in Nederland 3,1 miljoen euro. Uit onderzoek van PwC en NVP blijkt dat dit het hoogste bedrag sinds het recordjaar 2007 is.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen