Nieuws

Kamp stimuleert mkb-investeerders

Economische Zaken stelt 400 miljoen euro aan overheidsgarantie beschikbaar voor investeerders die geld willen uitlenen aan het mkb.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken stelt vierhonderd miljoen euro aan overheidsgarantie beschikbaar voor investeerders die geld willen uitlenen aan het mkb. 

Hiermee wil hij investeerders stimuleren om het mkb aan een financiering te helpen. Door de nieuwe regel stelt de overheid zich tot op zekere hoogte garant voor krediet dat zij aan het mkb willen verstrekken. Het risico voor de financiers wordt tot maximaal 80% gedekt. 

Niet eerder gaf de overheid garanties aan financiers. Tot nu toe gaf de overheid deze enkel aan de bedrijven zelf. “Het mkb is de motor van de Nederlandse economie en onmisbaar voor het versterken van het voorzichtige economische herstel. Toch worden veel financieringsaanvragen van mkb’ers door banken afgewezen waardoor ze niet kunnen doorgroeien. Er is dan ook een grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor het MKB,” aldus de bewindsman. 

Rabobank verwacht dat het mkb in 2015 voor het eerst sinds jaren profiteert van economische groei.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.