Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Britse woningprijzen weer 10% hoger

De woningprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in april met 9,9% gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

De woningprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in april met 9,9% gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2013, de grootste stijging van de afgelopen vier jaar. Dat bleek dinsdag 17 juni uit cijfers van het Britse Office for National Statistics (ONS).

Een gemiddelde woning kost nu 260.000 pond, aldus ONS. In maart bedroeg de prijsstijging op jaarbasis nog 8%, hetgeen betekent dat de prijzen weer in een sneller tempo omhoog gaan.

Economen hadden juist verwacht dat de woningmarkt zou afkoelen, nadat de Britse overheid en de centrale bank afgelopen maanden maatregelen beloofden om oververhitting te voorkomen. Zo wil de rechts-liberale regering het maximale hypotheekbedrag beperken en de gunstige leenvoorwaarden voor starters afbouwen.

De Bank of England liet in een reactie aan de BBC weten dat er onmiddellijk actie zou volgen als er maatregelen nodig waren om een eventuele nieuwe vastgoedzeepbel of -crisis af te wenden.

De grootste prijsstijging in april vond traditioneel plaats in Londen, waar een gemiddelde woning 18,7% duurder werd. Exclusief Londen en Zuidwest-Engeland bedroeg de nationale prijsstijging nog altijd 6,3% op jaarbasis: 10,4% in Engeland, 3,3% in Wales, 4,8% in Schotland en 2,6% in Noord-Ierland.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  2. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober