Nieuws

Heerenstede spant rechtszaak aan tegen Tennet

Heerenstede wil geen hoogspanningsleiding boven Golfbaan Spaarnwoude.

Vastgoedfondsaanbieder Heerenstede spant een rechtszaak aan tegen Tennet. Het elektriciteitsbedrijf wil een hoogspanningsleiding dwars door recreatiegebied Spaarnwoude laten lopen. 

Heerenstede, eigenaar van Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid, probeert de aanleg van de leiding tegen te houden door volgende week vrijdag naar de bestuursrechter te stappen. 

Tegen de komst van de 380.000 volt-leiding ‘Randstad Noordring’ wordt al langer gestreden. Zo probeerde een manege tevergeefs het project te dwarsbomen. De manege verloor vorig jaar een rechtszaak bij de Raad van State. Recreatieschap Spaarnwoude heeft in 2008 bezwaar gemaakt tegen de bovengrondse aanleg van de hoogspanningsleiding. 

Heerenstede kocht in 2009 Golfbaan Spaarnwoude aan middels de uitgifte van obligatieleningen. Particuliere beleggers investeerden tegen een jaarlijkse coupon van 7,5% in totaal 4,5 miljoen euro in de golfbaan. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.