Nieuws

Nieuw filmfonds Kenau

Nederland is weer een filmproject rijker. Het Kenau filmfonds, een besloten fonds voor gemene rekening naar Nederlands recht, heeft als doel de productie en exploitatie van de speelfilm Kenau.

Nederland is weer een filmproject rijker. Het Kenau filmfonds, een besloten fonds voor gemene rekening naar Nederlands recht, heeft als doel de productie en exploitatie van de speelfilm Kenau. Deze film wordt gemaakt naar een scenario van Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok en wordt geregisseerd door Maarten Treurniet.

De film gaat over Kenau en gaat volgens de makers over "over verdriet en verlies. Over de liefde tussen een moeder en een dochter en over het maken van keuzes. Daarnaast vertelt het een stuk onderbelichte Nederlandse geschiedenis, waar wij met recht trots op kunnen zijn. Veel van onze vaderlandse geschiedenis heeft een negatieve connotatie: ons imperialisme, de slavernij, onze rol in de Tweede Wereldoorlog. Daarom mag de schijnwerper nu wel eens een keer op een roemruchte episode. Bovendien belicht dit verhaal de rol van de vrouw in de zestiende eeuw en in oorlogstijd. Kenau was een dappere, sterke, onafhankelijke
vrouw die voor zichzelf en voor anderen opkwam, waarbij zij zich niet door de hoge heren liet tegenhouden. Met deze film willen we haar de heldenrol geven die haar toekomt."

Nog wat financiële feiten zoals de folder die vermeldt: Er worden maximaal 126 participaties uitgegeven ter waarde van 5000 euro per participatie. Het Kenau Filmfonds verwacht 630.000 euro aan opbrengsten uit emissie. Dit bedrag zal worden besteed aan de voortbrengingskosten en distributie van de voorgenomen filmproductie. Het totale budget van de film en distributiekosten bedraagt 6.330.000 euro. Van dit bedrag zal
630.000 euro door de participanten worden ingebracht. De fondsmanager zal 4.456.739 euro inbrengen in het fonds. Het overige bedrag van 1.243.261 euro komt binnen vanuit buitenlandse coproducenten
en wordt hierdoor niet geactiveerd binnen het fonds. Het fonds valt niet onder AFM-teozicht en heeft geen vergunning nodig.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.