Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds ERF koopt woonobjecten

Het Bouwfonds European Residential Fund heeft zijn portefeuille met 65 miljoen euro uitgebreid.

Het Bouwfonds European Residential Fund (ERF) van Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft zijn vastgoedportefeuille uitgebreid met acquisities in Duitsland, Nederland en Denemarken. De totale investering bedraagt 65 miljoen euro en omvat vijftien woonobjecten. Door de nieuwe aankopen is de totale vastgoedportefeuille van het fonds gegroeid tot 644 miljoen euro.

In Duitsland kocht het fonds in Leipzig van een particulier 7woonobjecten met in totaal 71 appartementen en twee commerciële ruimtes. De investering bedraagt 6,1 miljoen euro. Het betreft de eerste aankopen van het fonds in Leipzig.

In Nederland werd een portefeuille van 5 woningcomplexen aangekocht in Den Haag, Groningen, Tilburg, Woerden en Papendrecht met in totaal 199 appartementen. De investering bedraagt 30,8 miljoen euro en de verkoper is CBRE Global Investors.

In Denemarken kocht het fonds van een Deens pensioenfonds 3 woonobjecten met in totaal 144 appartementen in Roskilde, Hellerup and Glostrup. De totale investering bedraagt 27,8 miljoen euro. Na deze acquisities bestaat de portefeuille in Denemarken nu uit 8 woningobjecten.

Het Bouwfonds ERF bezit momenteel objecten in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. Het gemiddelde rendement van het fonds over de afgelopen drie jaar bedraagt 5,06%. Het verhuurpercentage is ongeveer 96%.

Bouwfonds ERF is een open-end vastgoedfonds naar Duits recht. Het richt zich primair op institutionele beleggers en vermogende particulieren die voor minimaal 500.000 euro intekenen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.