Nieuws

Nederlandse film kan meer publiek trekken

Ook de Nederlandse filmsector laat kansen liggen.

Naast de overheid, laat ook de Nederlandse filmsector kansen liggen. Uit onderzoek blijkt dat 1,5 miljoen mensen nu nog niet betalen voor Nederlandse films, maar dat wel willen mits er een breder aanbod komt. 

Met name komedies en actiefilms zijn er op dit moment te weinig. Volgens het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van drie organisaties in de filmbranche, kunnen producenten nieuw betalend publiek trekken als zij beter inspelen op deze vraag. 

Ook kan spreiding beter. Bioscoopbezoekers voelen zich aangewezen op het voorjaar en het najaar om Nederlandse films te kijken. In de overige zes maanden zouden er te weinig nieuwe producties verschijnen. 

Het marktaandeel van de Nederlandse film steeg van 14% in 2007 naar 17,4% halverwege 2013. De Nederlandse film- en audiovisuele sector bracht in totaal al 1,6 miljard aan belastingopbrengsten op. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.