Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Homburg: obligatiehouders niet gediend met bod

Homburg Invest keert zich tegen het partiële bod dat Catalyst Capital Group (CCG) op 16 januari uitbracht op de obligaties.

Homburg Invest keert zich tegen het partiële bod dat Catalyst Capital Group (CCG) op 16 januari uitbracht op de obligaties. Dat bod zou niet in het belang zijn van de obligatiehouders van het in surseance verkerende Canadese vastgoedbedrijf.

In een gisteren uitgegeven persbericht wijst het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds erop dat het bod slechts geldt voor een derde van de obligaties en CCG ‘veel vrijheid behoudt’ om te bepalen of al dan niet is voldaan aan de voorwaarden van haar bod. ‘Het oogmerk van CCG is niet om alle obligatiehouders van Homburg Invest een cash-exit aan te bieden, maar uitsluitend om haar invloed op het herstructureringsproces in haar eigen voordeel te vergroten.’ Volgens Homburg Invest kan de timing ‘enkel als opportunistisch’ worden betiteld. ‘Omdat obligatiehouders worden gedwongen in nog geen twee weken te beslissen hun obligaties al dan niet te verkopen – voordat ze de gelegenheid hebben gekregen om het herstructureringsplan te bekijken, waaraan Homburg Invest momenteel de laatste hand legt’, aldus het fonds.

De biedprijzen variëren van 25% van de nominale waarde voor de Homburg Mortgage Bonds (door zekerheden gedekte obligaties) tot 50%voor de Homburg Corporate Bonds (ongedekte obligaties). In totaal hebben 9.000 Nederlandse particuliere beleggers ruim 440 miljoen euro in Homburg-obligaties geïnvesteerd. Catalyst zegt de waarde van Homburg op de lange termijn te willen verhogen door inbreng van nieuw kapitaal en managementexpertise.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.