Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Lage omzetgroei supermarkten

Supermarkten hebben het afgelopen jaar 3,6 miljard euro omgezet, 1,1% meer dan in 2011. Daar...

Supermarkten hebben het afgelopen jaar 3,6 miljard euro omgezet, 1,1% meer dan in 2011.

Daarmee behaalden de supers de laagste omzetgroei sinds 2005, meldde marktonderzoeker GfK donderdag. Toch vallen de cijfers niet tegen. ‘Waar andere retailsectoren hun omzet inmiddels zien dalen, profiteren supermarkten ervan dat consumenten op voedingsmiddelen traditioneel nooit zo snel bezuinigen’, verklaart GfK-directeur Joop Holla. Hij wijst erop dat consumenten het afgelopen jaar zelfs iets vaker naar de supermarkt gingen. De omzetgroei komt niettemin lager uit dan de prijsinflatie. Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren producten afgelopen november gemiddeld 2,8% duurder dan in dezelfde maand in 2011.

Holla benadrukt echter dat supers een goede decembermaand doormaakten. In de kerstperiode spendeerden consumenten zelfs iets meer dan verwacht. In de laatste twee weken van het jaar werd een gemiddelde weekomzet van 728,6 miljoen euro behaald, 3,1% meer dan dezelfde weken in 2011, en per week zo'n 2,5 miljoen euro extra op wat GfK eerder had geraamd. De piekdagen voor de kerst waren donderdag 20 december tot en met zondag 23 december. In vier dagen tijd werd een omzet gerealiseerd van 591,2 miljoen euro.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.