Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

STV officieel opgeheven

De Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) heeft zichzelf per vandaag opgeheven.

De Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) heeft zichzelf per vandaag opgeheven. In de loop van 2012 waren haar activiteiten reeds afgebouwd, maar nu is zij ook als rechtspersoon geliquideerd.

De STV was vooral actief als toetser van prospectussen van vastgoedfonds aanbiedingen voor particuliere beleggers. De reden voor de opheffing was dat de STV door toegenomen wet- en regelgeving is ingehaald. Met name door de verhoging van 50.000 euro naar 100.000 euro toetsingsgrens en de komst van de AIFM-richtlijn, medio 2013. 

De AFM neemt de taken van de STV over, hetgeen voormalig STV-directeur John Kuik enigszins betreurt. “De AFM toetst erg formalistisch, bijna op punten en komma’s,” zegt Kuik in een eerder interview met Participaties.nl. “Wij hebben altijd wat meer inhoudelijk getoetst: waar zitten de loopholes? We keken naar de manier waarop iets is opgeschreven in het prospectus.”

De STV heeft wel aangeboden om de toetsingsactiviteiten van de AFM over te nemen, maar zag dat niet zitten: “Of ze het niet willen of niet mogen uitbesteden blijft voor ons een vraag,” aldus Kuik.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.